Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megvan, mire költi a többség az otthonfelújítási támogatást

Azt is kimutatták, hogy egyes tájakon leginkább milyen felújításokat terveznek a magyarok.

2024. 07. 01. 14:16
_VEZ7859
Panelprogram, Otthon melege, szigetelés foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság 2017.12.04. Fotó: Vemi Zoltan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A legtöbben épületszigetelésre és ablakcserére költenék az otthonfelújítási támogatást, de napelemet vagy hőszivattyút is sokan vennének a hétfőtől igényelhető forrásból – közölte az OTP hétfőn az MTI-vel. 

Az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából készült felmérésből kiderült, hogy a pályázat népszerű az ingatlantulajdonosok körében, ezen társadalmi csoport 52 százalékát érdekli a lakóingatlanok energiahatékonyságát támogató pályázat. 

A teljes lakosságon belül 38 százalék tervez korszerűsítést, de nem csak energetikai célú beruházást. – A villanyvezetékeket 44 százalék korszerűsítené, lakásfestést 77 százalék szeretne. Mind az ablakcsere, mind a szigetelés körülbelül 40 százalék számára fontos, más energiahatékonysági beruházásokat csaknem 20 százalék finanszírozna – írták. 

A közlemény szerint a fiatalok nagyobb arányban terveznek ingatlanfelújítást, de földrajzi elhelyezkedés alapján is látszanak különbségek. A legkevésbé a Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld aktív, noha az alacsonyabb jövedelmű térségeknek nagyobb támogatás jár. A visszajelzésekből kiderül, hogy 

a Dél-Alföldön élők gondolkodnak leginkább szigetelésben, az ablakcsere a Közép-Dunántúlon, a napelem és hőszivattyú Észak-Magyarországon népszerűbb. 

Az OTP arra számít, hogy a magas rezsiköltségek miatt az otthonfelújítási támogatás népszerű lesz. – Az energetikai korszerűsítések nem csak a kiadásokat csökkentik, az ingatlan értékét is növelhetik, nyílászárócsere vagy homlokzatszigetelés után egy lakás 20-30 százalékkal is többet érhet – tették hozzá. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vémi Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.