Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mínusz fokot mértek idehaza, miközben térképen figyelmeztetnek a közelgő kánikula miatt

Öles léptekkel közelít felénk a hőség.

Forrás: Facebook, MTI2024. 07. 04. 14:34
hőség,kánikula,időjárás
illusztráció Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvolt az idei első júliusi fagy a Bükk-fennsíkon – adta hírül közösségi oldalán a Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatika Intézet. 

Az intézet meteorológiai állomása az idei július első, és a nyári hónap ötödik fagypont alatti hőmérsékletét rögzítette a bükk-fennsíki Mohos-töbörben. 

Ez alapján –1,12 Celsius-fokot mértek csütörtök hajnalban fél ötkor. Közben öles léptekkel közelít az ország felé a kánikula, a Hungaromet ugyanis arról tájékoztatott, hogy a hétvégén sok napsütés várható, 

a csúcshőmérséklet jellemzően harminc fok felett alakul.

Pénteken a sok napsütést gomolyfelhő-képződés zavarja, de csapadékra nem kell számítani. Az élénk nyugati szelet az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön olykor erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26–31 fok között várható.

Szombaton sok napsütés várható több fátyolfelhővel, kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délkeleti szél. 

A hajnali 12–19 fokról délutánra 29–35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő várható, de északnyugaton, északon nem kizárt egy-egy zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. 

A hajnali 15–21 fokról a délutáni órákra 30–36 fok közé melegszik a levegő.

A meteorológiai szolgálat ki is adta a figyelmeztetést a magas középhőmérséklet miatt. Ez azt jelenti, hogy másodfokú figyelmeztetés van érvényben három megyében, míg kilenc megyére elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adtak ki. 

Fotó: Met.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.