Nándorfehérvár hősei ma is irányt mutatnak

Modern hadászati eszközökre és hazájukat szerető katonákra van szükség.

2024. 07. 22. 14:03
MIR_5263
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországnak erős lelkű és akaratú, jól képzett és jól kiképzett katonákra van szüksége – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a nándorfehérvári diadal 568. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

Vargha Tamás a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárság rendezvényén hangsúlyozta, Magyarországnak egyszerre van szüksége modern hadászati eszközökre és hazájukat szerető katonákra. – Nándorfehérvár Magyarország történelmének egyik kiemelt és megkerülhetetlen helyszíne, ahol hőseink példát mutattak.

Nándorfehérvár hősei az egyéni érdekeik helyett a nemzetet választották, és ma is irányt mutatnak számunkra. A hősök példája arra emlékeztet, hogy van mit veszítenünk

– emelte ki a politikus.

Mint fogalmazott, a nándorfehérvári hősök mindmáig kijelölik a nemzet fennmaradásához szükséges legfontosabb tájékozódási pontokat. – Nekik köszönhető, hogy önálló, független nemzetként, magyarként, keresztény értékekkel és identitással, több mint ezer esztendeje Európa közepén meg tudtunk maradni – mondta. Hozzátette, a Hunyadi János, Kapisztrán János és Szilágyi Mihály vezette sereg világra szóló győzelmet aratott a magyar királyság kapuját jelentő Nándorfehérváron.

A diadal bizonyítja, hogy a vár ereje nemcsak a kövek erejében, hanem a védők szívének, lelkének erejében is volt

– fogalmazott, megjegyezve: ha a hit és hazaszeretet kitartással és elszántsággal párosul, akkor egy maroknyi sereg számára sem létezhet vesztes csata. – Nándorfehérvár nemcsak katonai győzelmet jelentett, hanem két világ összecsapását is. Emlékezzünk a hősökre kegyelettel és tisztelettel, megőrizve emléküket és példájukat az utókor számára – zárta beszédét Vargha Tamás.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.