Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Nehéz sorsú lányoknak ígértek szerelmet, ám romantika helyett külföldre vitték őket prostituáltnak + videó

A lányokat bántalmazták is.

2024. 07. 03. 13:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek nyolc Békés vármegyei, valamint egy makói férfival szemben, akik nehéz sorban élő, fiatal nőknek előbb szerelmet ígértek, majd miután a bizalmukba férkőztek, szexuális szolgáltatások nyújtására vették rá őket. 

Az ügyészség közlése szerint előfordult, hogy a lányokat itthon vagy Németországban futtatták, de legtöbbször Koppenhágába vitték. Itt online szexpartnerkereső oldalakon hirdették meg, majd az egyik vádlott által bérelt ingatlanokban szobáztatták őket, a keresményüket pedig elvették. 

A férfiak nemcsak a megkeresett pénzüket vették el, de az emberi méltóságukat is: a vád egyes részleteiben arról is írnak, hogy a lányok, miután teljesen függő helyzetbe kerültek, az elkövetők lealacsonyítóan beszéltek velük, bántalmazták, megalázták őket, egyiküknek rendszerint a szobasarokban kellett térdepelnie mások jelenlétében.

A főügyészség a vádlottakat minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével, valamint kitartottság bűntettével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Gyulai Törvényszék fog dönteni.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.