Németh Zsolt: Mi nem merényletekben látjuk a megoldást

A politikus elmondta, mi a 33. alkalommal megrendezett tusnádfürdői szabadegyetemnek a lényege.

2024. 07. 27. 12:44
NÉMETH Zsolt; TÕKÉS László; ORBÁN Viktor
Fotó: Veres Nándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A „jobb pályán” azt is jelenti, hogy egy új időszámítás kezdődött el az európai politikában, hiszen megalakult a Patrióták Európáért pártszövetség – jelentette ki Tusnádfürdőn Németh Zsolt. Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hangsúlyozta: az új pártszövetség a harmadik legjelentősebb politikai erő lett az Európai Parlamentben, 86 képviselővel megerősítve.

Fontos az is, hogy ez egy jobb pálya, de az is nagyon fontos, hogy végre van pálya, mert beláttuk, egyedül nem megy. Viszont kulcsfontosságú az, hogy milyen pálya vár ránk az elkövetkezendő időben

– fogalmazott.

Ezután a politikus Illyés Gyula magyar írót szavait idézte, aki leszögezte: van különbség a nacionalista és a patrióta között. „A nacionalista az jogot sért, a patrióta az jogot véd” – hangoztatta az idézetet.

Németh Zsolt kijelentette, az elkövetkezendő években az egyéni és közösségi jogok védelmében nagymértékben számítanak majd a Patrióták Európáért pártcsaládra. A Donald Trump elleni merényletre reagálva is kijelentette: Tusványosnak a lényege az, hogy „mi nem erőszakban, nem a merényletekben, nem a konfrontációban gondolkodunk, hanem a demokratikus játékszabályoknak a betartásában, a szabad légkör, a szabad vita megközelítésében, és mi a konfrontáció helyett a kooperációban látjuk a megoldást.”

Borítókép: Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Veres Nándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.