Összeveszett falubeli ismerősével, rá akarta gyújtani a házát

A vádlottnak egy teljes bűnlajstromot sikerült összehoznia néhány hónap alatt.

2024. 07. 26. 8:33
bilincs, rendőrség, letartóztatás, bűnöző
Forrás: Rendőrség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marcali Járási Ügyészség lopás, rongálás és magánlaksértés miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki rövid időn belül gyújtogatott, lopott és egy házba önkényesen be is költözött a somogyi kisfaluban– derült ki az ügyészség által a lapunknak küldött sajtóközleményből.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, Marcali járásban élő férfinak hosszabb ideje nézeteltérése volt falubeli ismerősével, ezért 2023 szeptemberében az esti órákban annak házához ment, majd a magával vitt szivacsot meggyújtotta, és az ablakon lévő műanyag redőnyhöz nyomta. 

Miután a vádlott látta, hogy a redőny égni kezd, távozott a helyszínről, azonban tűz rövid időn belül magától kialudt anélkül, hogy a környezetben lévő tárgyak meggyulladtak volna, de a sértettnek így is százezer forintot meghaladó kára keletkezett.

A vádlott azonban rövid időn belül más bűncselekményeket is elkövetett a lakókörnyezetében: 2023 novemberében a külföldön élő sértett házának egyik ablakát benyomta, majd a sértett engedélye nélkül hosszabb ideig a lakásban tartózkodott, illetve két alkalommal lopott is a helyi önkormányzat által fenntartott veteményeskertből.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.