Pokorni visszavágott a baloldali vagdalkozás után, egyetlen ingaltant sem adnak el

Vállalja a saját felelősségét, de nem veszi át másét.

Forrás: ATV2024. 07. 10. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak azokat a szerződéseket kötik meg, amelyek például a gázra, a villanyra és a közétkeztetésre vonatkoznak, hogy az óvodákban és a bölcsődékben legyen ebéd a gyerekeknek – mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület szeptember végén leköszönő polgármestere az ATV műsorában. Mint a kerületvezető ismertette, a június 9-én megválasztott baloldali önkormányzati vezetés azt kérte, hogy a még hivatalban lévő kerületirányítók ne kössenek semmilyen szerződést közbeszerzésre, illetve ne értékesítsenek ingatlanokat. 

Pokorni Zoltán szerint az ingatangazdálkodási bevételre szükség van ahhoz, hogy az éves költségvetés egyenesben maradjon, de szeptember 30-ig nem fog semmilyen értékesítés történni. 

Ezeket előkészítik és átadják az új vezetésnek, tegyék meg ők – mondta.

Arra viszont felhívta a figyelmet: a költségvetés egyensúlyban maradásához októbertől decemberig a szerződéseket meg kell kötni, ami a baloldali vezetés felelőssége. Emellett kitért arra is, hogy nagyjából 15 milliárd forint értékben kellene és lehetne közbeszerzéseket végrehajtani, de ezeket nem teszik meg, mert gavallérok. – A hosszú távú szerződéseket kösse meg az új vezetés, hiszen ez az ő ciklusukra esik, legyen ez az ő felelősségük – fogalmazott Pokorni Zoltán. 

A XII. kerület megválasztott baloldali polgármestere, a kutyapártos Kovács Gergely korábban azzal vádolta az önkormányzatot, hogy mire átveszik majd a hivatal irányítását, addigra az önkormányzati ingatlanokat el fogják adni. 

Borítókép: Pokorni Zoltán (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.