Pressman hallgat a Trump elleni merényletről

Az USA nagykövetségén nyilatkozat helyett Joe Biden elnöknek az amerikai nemzethez intézett beszédét ajánlották a figyelmünkbe.

2024. 07. 16. 5:51
20240218__MI_056
20240218 Budapest Az amerikai Szenátus kétpárti delegációja Budapesten. A delegáció a NATO és Magyarország előtt álló stratégiai kérdések áttekintésére érkezett Magyarországra. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet képen: David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélyen hallgat az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman a Donald Trump elleni merényletről. 

Miközben közéleti személyiségek sora szólalt meg a volt amerikai elnök elleni merényletről, és fejezte ki az együttérzését, Pressman nem szólalt meg, sőt nem adott ki közleményt sem, helyette inkább némaságba burkolózott. 

Lapunk hétfőn megkereste a budapesti amerikai nagykövetséget, hogy szóra bírjuk a nagykövetet. Azt szerettük volna megtudni, hogy mi David Pressman álláspontja a szörnyű merényletről, és hogy mikor szándékoznak erről kiadni legalább egy közleményt. David Pressman ugyanis számos jelentős politikai ügyben megszólalt az utóbbi időben hazánkban, ha kellett, ha nem, sokszor azt is kockáztatva, hogy állásfoglalásai beavatkozást jelentenek a magyar belpolitikába. 

Kiállt például a melegek jogaiért, a sajtószabadságért, amely szerinte sérül Magyarországon, sőt úgynevezett korrupcióellenes körutat is tett vidéken, és tüntetéseket szervező influenszerekkel is találkozott. 

 

KARÁCSONY Gergely; PRESSMAN, David
David Pressman és Karácsony Gergely főpolgármester a Pride felvonuláson                                                             Fotó: Hegedüs Róbert

Most azonban, hogy a volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje ellen követtek el merényletet, nem kívánt megszólalni. David Pressman sajtóirodájától a kérdéseinkre azt a választ kaptuk: 

Az általunk hivatkozott témában Joe Biden elnöknek az amerikai nemzethez intézett beszédét ajánlanák a figyelmünkbe. 

Az együttérzést tehát hiába vártuk a nagykövettől, hiszen a hivatkozott beszédben Biden nagyjából annyit közölt: a politikai indulatok magasra csaphatnak, de ennek soha nem szabad erőszakba torkollnia.

Borítókép: Az amerikai szenátus kétpárti delegációját fogadja David Pressman Budapesten (Fotó: Mirkó István)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.