Ráerősített a strandokon a rendőrség

Az egyenruhások még a nyári táborokban is jelen vannak.

Forrás: MTI2024. 07. 17. 12:30
Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkészült a rendőrség a nyári időszakra, az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében intenzív rendőri jelenléttel őrzik a strandok és szabadvízi fürdőhelyek biztonságát – mondta el a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a Palatinus strandon tartott sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence rámutatott: 

a rendőrség munkatársai naponta többször is megfordulnak a strandokon, és a vakáció idején az iskolaőrök is jelen vannak a nyári táborokban.

Az államtitkár szavai szerint azért fontos, hogy a rendőrség az élet minden területén ott legyen, mert így tudjuk elérni, hogy Magyarország legyen Európa egyik legbiztonságosabb országa. Hozzátette: 2010 óta már több mint hatvan százalékkal csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon, köszönhetően annak, hogy a rendőrség a megelőzés és a felderítés terén is egyre hatékonyabb munkát végez.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre is. Fontosnak nevezte, hogy a fürdőzők vegyék igénybe a strandokon, vízpartokon elhelyezett széfeket, és ne csak törölközővel takarják le az értékeiket. Hozzátette: otthon a besurranó tolvajok elleni legjobb védekezés, ha az ajtókat és az ablakokat mindig gondosan bezárjuk.

Azt kérjük mindenkitől, figyeljen oda, hová teszi az értékeit, hogy a nyaralás tényleg az önfeledt időtöltésről szóljon

– fogalmazott az államtitkár, megjegyezve: a rendőrség minden segítséget megad ehhez. Kitért arra is, hogy a nyári szünetben egyedül otthon maradó gyermekekre veszélyek leselkedhetnek az online térben is, melyekre a szülőknek fokozottan oda kell figyelniük a gyerekek biztonsága érdekében. 

Varga Balázs rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa rögzítette: a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a nyári biztonságra. Hozzátette: nem tudnak ott lenni minden gyermek mellett, de támogatják, hogy a szülők szabályokat fektessenek le gyermekeiknek a védelmükben.

Az otthoni veszélyekről elmondta: vigyázni kell, hogy az online térben a gyermek ne adjon ki adatokat és ne küldjön fényképeket. 

A nagyobb gyerekekkel pedig mindig meg kell beszélni, hogy kivel, hová mennek el szórakozni, illetve miként oldhatják meg a szórakozóhelyről a biztonságos hazautazást – magyarázta.

Az alezredes megjegyezte: tapasztalataik szerint az emberek egyre tudatosabbak, és kevésbé jellemző, hogy látható helyen hagyják az értékeiket. Hangsúlyozta azt is: a balesetek elkerülése érdekében a tilos táblával jelölt vizekbe soha nem szabad bemenni, mert életveszélyes lehet még a jó úszóknak is. – Tavaly 108 ember vesztette életét vízhez köthető fulladás miatt, ebben az évben pedig 55 fő hunyt el ilyen szerencsétlenségben –  fűzte hozzá.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.