Rétvári Bence: A biztonságot nem lottón nyertük

Az elmúlt öt évben több mint háromezerrel nőtt a szolgálatot teljesítő rendőrök száma.

Forrás: MTI2024. 07. 19. 16:23
Budapest, 2024. július 1.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Rendõrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatón 2024. július 1-jén. Az államtitkár elmondta: az elmúlt idõszak jogi szigorításai és rendõri intézkedései nyomán fél év alatt 30 százalékkal csökkent az online csalások mértéke.
MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A biztonságot nem lottón nyertük – fogalmazta meg Rétvári Bence, miközben a közbiztonságért az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseket méltatta a rendőrjárőrképzést elvégző hallgatók kibocsátóünnepségén.

Az elmúlt öt évben több mint háromezerrel nőtt a szolgálatot teljesítő rendőrök száma: 

ez a többletszolgálat kell ahhoz, hogy Magyarország biztonságos ország legyen Európa szívében

– hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

– Ha a szomszédos Ausztriát vagy akár Németországot nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy lakosságarányosan ezekben az országokban másfélszer, kétszer annyi bűncselekményt követnek el, mint Magyarországon – ismertette. Hozzátette: a turisták okkal választják Magyarországot, mert tudják, hogy itt biztonságban vannak.

Ezt a biztonságot azonban nem a lottón nyertük, nem azért van biztonság Magyarországon, mert szerencsénk volt valamiben. Azért vagyunk biztonságban, mert nagyon sok erőfeszítést tettünk másfél évtized alatt […] ezért a közbiztonságért

– fejtette ki az államtitkár. 
Ebben az eredményben benne vannak az újfajta képzések és benne van a határvadászok tevékenysége is – mondta, majd jelezte, hogy már több mint 2200-an tettek esküt. – Ők védik meg a külső határokat az illegális migránsoktól, akik egész Európában óriási közbiztonsági kockázatot jelentenek – hívta fel a figyelmet.

– Az elmúlt négy évben mindenkit, aki embert ölt, a magyar rendőrök elfogtak és börtönbe juttattak

– hangsúlyozta Rétvári Bence. Hozzátette: kevés ország mondhatja el magáról, hogy ilyen sikeres a fellépése.

Az államtitkár megköszönte az esküt tevőknek, hogy ezt a hivatást választották, valamint minden most avatott rendőr családjának a háttértámogatást, illetve az oktatóik munkáját.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.