Se szilikon, se műszáj: valódi szépség távozott közel négy évtizede

A Miss Európa versenyen furcsa körülmények között vették el az első helyét, de így is kiemelkedő eredményt ért el.

Forrás: hirado.hu2024. 07. 10. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma van az évfordulója annak, hogy 38 évvel ezelőtt meghalt a tragikus sorsú Molnár Csilla, akit 1985-ben Magyarország szépévé választottak – emlékezett meg a Híradó.hu. Hazánkban fél évszázad után, 1985-ben rendeztek újra szépségversenyt, azonban a nagy érdeklődés övezte esemény győztese kilenc hónappal királynővé választása után véget vetett életének.

(Fotó: Nemzeti Fotótár)

Természetes szerénység

Molnár Csilla 1969. január 20-án született Kaposváron, de Fonyódon élt szüleivel és öccsével. Az 1985-ös versenyre 16 és 27 év közötti, 160 centiméternél magasabb hajadonok jelentkezését várták. Csilla azt nyilatkozta, hogy 

egy osztálytársa javaslatára nevezett be, csupán játéknak indult, és az akkor 16 éves lánynak meg sem fordult a fejében, hogy nyerhet. 

A kétezer jelentkezőből több mint hatszázat hívtak az elődöntőkbe, amelyeket az ország több pontján rendeztek meg. Innen Molnár Csilla elsőként jutott tovább holtversenyben, a középdöntőben pedig negyedik helyezést ért el.

(Fotó: Nemzeti Fotótár)

Október 5-én a Budapest Kongresszusi Központban rendezték meg a döntőt. A döntőbe jutott 25 közül pedig a fonyódi lány, aki még érettségi előtt állt, majd kozmetikusnak akart tanulni, messze a legmagasabb pontszámot kapta. Ezzel egy Pierre Cardin kosztümöt, egy háromnapos bécsi utat, ajándékcsomagot, valamint a Centrum ötvenezer forintos reklámszerződés-ajánlatát nyerte, amelyet később nem fogadott el. Egy kairói utazás is szerepelt a díjak között, ám erről azt nyilatkozta, hogy édesapja ellenzi az ajánlatokat, és vele kell egyeztetnie. Az útra végül nem jutott el, de hogy eleget tudjon tenni a győzelemmel járó kötelezettségeknek, magántanuló lett.

(Fotó: Nemzeti Fotótár)

Molnár Csilla elindulhatott az 1986-os Miss Európa versenyen is, ahol összesen 24 versenyző vett részt. A felkészítést Münchenben tartották, a versenyt pedig február 18-án rendezték Máltán. A pontszámok alapján az első helyen végzett, de a második és a harmadik helyen is holtverseny alakult ki, így az öt versenyzőt újrarangsorolta a zsűri, a magyar szépséget végül harmadiknak hozták ki.

A fonyódi gimnazista lány 1986. július 10-én lett öngyilkos. Apja szívgyógyszeréből huszonnégyet vett be, és a kiérkező mentők sajnos már nem tudták megmenteni. 

Búcsúlevelében azt írta, hogy nem bírja tovább, bocsássanak meg neki, és hogy szereti az édesapját.

Halálhíre az 1986-os Miss Hungary középdöntőjének idején érkezett. A versenyt leállították, és legközelebb csak 1989-ben rendeztek magyar szépségversenyt.

Borítókép: Molnár Csilla (Forrás: Youtube-képernyőmentés)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.