Tizenöt évig dolgoztatták rabszolgaként a győri férfit, súlyosbítást kértek fogvatartójára

A férfinek tavaly sikerült megszöknie.

Forrás: Kisalföld2024. 07. 25. 17:45
bilincs, rendőrség, letartóztatás, bűnöző
Forrás: Rendőrség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott egy férfit – írta a hatóságok közleménye nyomán a Kisalföld.

– A vádlott férfi még 2008-ban rábírta a 25 éve hajléktalan sértettet, hogy a sárbogárdi ingatlanába költözzön, lakhatásért és élelemért cserébe gondozza az állatait. Csakhogy a hajléktalan szállása a víz és fűtés nélküli istálló lett, napi 12 órát dolgozott, többször éhezett.

A vádlott családja is ott élt, azonban a házukba a sértett nem léphetett be. Amikor a vádlott távol volt, az édesanyja felügyelte és határozta meg a férfi munkáját. Anya és a fia többször bántalmazták is a hajléktalant, aki a kiszolgáltatott helyzete miatt mindent eltűrt.

– olvasható a vádiratban.

– A sértett végül tavaly augusztusban megszökött, az utcán egy rendőr felfigyelt rá, majd a kimerült és elhanyagolt külsejű férfit hajléktalanszállóra kísérte. A Székesfehérvári Törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka, valamint testi sértés bűntette miatt a férfit öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra, a nőt öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – írta a lap.

Az ügynek még nincs vége, ugyanis az ítélet ellen az ügyész a férfi büntetésének a súlyosítása, a férfi és a védője annak enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.