Újabb reptéri botrány: 30 órát várakoztak az utasok

Két nappal az után indulhattak az utasok nyaralni, mint, ahogy tervezték.

Forrás: utazomajom.hu2024. 07. 06. 23:14
Forrás: utazomajom.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi SunExpress 17 órás késési rekordját szombaton megdönthette volna a Tailwind Airlines, amelynek indulására több, mint 30 órát vártak az utasok – írja az utazómajom.hu egy várakozó utas közlése alapján. De nem ez a késés tartja a rekordot, egyelőre, hiszen legutóbb a Wizz Air hétfő helyett szerdán hozta haza Szicílián ragadt utasait.

Az Itaka Magyarország Törökországba vitt volna egy repülőgépnyi utast tegnap a Tailwind légitársaság TWI682 számú járatával. Péntek délután 16:40-kor kellett volna felszállnia a gépnek, de a 16:17-kor landoló TWI681 járat jobb hajtóművét a Lufthansa Technics kezdte szerelni, és este 10-ig nem sikerült megjavítani (gép lajstrom jele: TC-TLE, Boing 737-4Q8). A sikertelen próbálkozás után az utasok visszakapták a csomagot és hazaküldték őket azzal, hogy másnap reggel 9-re kell újra kiérni a 11:40-kor induló géphez.

– mondja az egyik dühös utazni vágyó.

A közel 8 órás várakozás alatt 1 db 10 euró értékű vouchert kaptak, amit a Sparban tudtak levásárolni. Szombaton újra becsekkoltak a repülőtéren, de az utasok 17:20-kor még a mindig a terminálban voltak. 

Szombaton is a péntekihez hasonló 10 eurós kupont kaptak, amit egy olyan étteremben használhattak volna fel, ami időközben bezárt.

Közben több rendőr is próbálta nyugtatni az egyre haragosabb utasokat. Edit hozzátette, hogy bár az Itaka Magyarország „együtt érzett” az utasokkal, de nem tudott segíteni, sőt a Tailwind Airlines-ra „mutogatott”. Időközben szombaton is volt egy járata a légitársaságnak Antalyaba (TWI752), ami sikeresen elindult két órás késéssel. Így a szombati utasokat eljuttatták Törökországba, a péntekieket nem – olvasható az utazási blogon.

Szombaton 9 óra reptéri várakozás és stressz után, rendőri közbeavatkozás hatására este 6-kor minibusszal elvitték az utasokat. De nem a tengerpartra, hanem az Üllői útra egy hotelbe.

Az utasok közül volt, aki feladta a reményt, hogy idén a török tengerparton nyaral és hazament, de sokan úgy voltak vele, hogy ez a maradék öt nap nyaralás is jobb, mint a semmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.