Visszatér a kánikula, aztán jön a nagy fordulat + videó

Közeledik a hidegfront.

2024. 07. 21. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt a hajnalban képződő pára- és ködfoltok hamar feloszlanak. Keleten is tovább szakadozik a felhőzet, de arrafelé még helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Napközben általában sok napsütés várható, főként az ország keleti felén erőteljes gomolyfelhő-képződéssel.

Főleg hazánk északkeleti, keleti harmadában számíthatunk elszórtan záporokra, zivatarokra, de másutt is elvétve előfordulhat záporeső. Az északnyugati, északi szél döntően mérsékelt, helyenként keleten élénk lesz.

A zivatarokat erős, néhol viharos széllökés kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

 

Hőség, zivatar, felhőszakadás

Vasárnap a nyugati és az északkeleti megyék kivételével ismételten nagyobb területen alakulhat 25 fok felett, délkeleten 27 fok közelében a 24 órás középhőmérséklet.

Vasárnap délután az ország északkeleti harmadában számíthatunk helyenként zivatarok előfordulására

szélerősödés kíséretében, egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással.

Fronthatással ezúttal nem kell számolni, ám az átlagosnál még mindig kissé melegebb idő stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és az idősekre – figyelmeztetnek az oldalon.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

A kelet felé elvonuló peremhullám és sekély ciklon mögött vasárnap már ismét sok lesz a napsütés. Visszatér a kánikula a Dunántúlra és a középső tájakra is.

Elszórtan, főként az északkeleti harmadban még lehetnek záporok, zivatarok.

Keddig marad a kánikula,

jellemzően lokális konvektív csapadékkal. Szerdán hidegfront hoz több fokos lehűlést, ami átmenetileg véget vet a hőségnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.