A kórház előtt is meg akarták verni az ercsi lövöldözés sérültjét

Végül be sem tudott menni az épületbe.

Forrás: Bors2024. 08. 13. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog János a térdén lévő lőtt sebe ellenére sem ment a kórházba, mert állítása szerint még ott is a rátámadó banda tagjai várták – mondta a Borsnak a férfi.

Borítókép: Jelenet az ercsi tömegverekedésben részt vevő egyik gyanúsított elfogásáról (Forrás: YouTube)

Ahogy a Magyar Nemzet beszámolt róla, lövöldözés történt hétvégén Ercsiben, ahol a nyílt utcán támadtak rá egy családra. A rendőrségre betelefonáló férfi segítséget kért, majd a hívást követően a dolgok elfajultak: gáz-riasztó és gumilövedékes pisztolyokkal nyitottak tüzet a családra, két embert megsebesítettek, majd elmenekültek. A bandaháborút idéző jelenetekről Balog János azt mondja, nem foglalkozott a lövésekkel, nem érdekelte, hogy vele mi történik majd, elmondása szerint összesen legalább 15-20 ember rohant feléjük különféle fegyverekkel, miközben 6-7 autó is érkezett a helyszínre, a támadók közel 40-en lehettek – írta a lap.

 

Ezért támadt az agresszív banda

– Egy korábbi feljelentés miatt jöttek az öcsém és a fiam házára, hogy vonja vissza a vallomását. Emiatt megtámadtak mindenkit itt az utcán – mondta el a helyszínen a Balog János, majd hozzátette:

– Meglőttek egy éles fegyverrel, folyamatosan járok kezelésre. Hárman vagy négyen sérültünk meg. A fiam ablakát is betörték, ahol a kisunokám megsérült.

Balog János unokája kinézett az ablakon, amit bedobtak egy kődarabbal, így ő az arcán és a combján sérült meg – tette hozzá Balog, aki a történtek óta nem szívesen hagyja egyedül családját. A férfi ráadásul éppen a kórházba tartott az egyik kezelésre, de nem tudott eljutni a bejáratig, mivel a szombati támadók közül többen ott vártak rá. 

– Nem tudtam bemenni, mert ott köröztek a kórház körül, így inkább hazajöttem

– mondta a férfi, aki nem tudja, hogyan fajulhattak el idáig a dolgok.

A szombati támadás után a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól a Bors megtudta: az elkövetőket végül összehangolt akcióban augusztus 11-én, nem sokkal 12 óra után a 6-os főútnál fogták el. A rendőrök 17 férfit állítottak elő, közülük 15-öt őrizetbe is vettek, elszámoltatásuk jelenleg is folyik. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelniük.

Fotó: Bors/Olvasói felvétel

Borítókép: Balogh Jánost nyolcszor találták el a támadói (Forrás: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.