Átadták a Boldog Gizella-díjat

Olyan hódmezővásárhelyi polgár kaphatja a díjat, aki példamutató gondolkodásával és munkásságával sokat tett a városért.

2024. 08. 19. 22:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Isten, haza, család! Ez az értékrend folyamatosan támadás alatt áll, azonban azokat, akik a védvonalat erősítik, támogatnunk kell – írta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. Ilyen emberek

Cserjés Katalin irodalomtörténész és Perényi János lótenyésztő, akik ma, Szent István-nap előestéjén átvehették a Boldog Gizella-díjat

– olvasható a tárcavezető bejegyzésében.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, tavaly Sonkoly Tibor festőművész és Imre Mihály irodalomtörténész kapta a kitüntetést. Az építési és közlekedési miniszter megköszönte a díjazottaknak, hogy tudásuk és munkájuk legjavával szolgálják Hódmezővásárhely közösségét.

 

Ki kaphatja a kitüntetést?

Ahogyan a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány weboldalán olvasható, a szervezet díjat hozott létre azon köztiszteletben álló személynek, aki példamutató polgári gondolkodásával vagy hosszú időn át folytatott munkásságával kimagasló érdemeket szerzett Hódmezővásárhelynek és megbecsülést érdemelt ki a közösségtől. A díj Boldog Gizella királynéról, Szent István király feleségéről kapta elnevezését, aki keresztényi lelkülettel és alázattal tett tanúságot fogadott nemzete iránti hűségéről egész élete során. Az odaítélt díj a város iránti hűséget szimbolizálja.

A díjat minden évben Szent István király napjához kapcsolódóan adják át. A díjjal külön erre az alkalomra készített díszes oklevél, emlékplakett és nettó egymillió forint tiszteletdíj jár.

Borítókép: Lázár János és az idei díjazottak (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.