Csak papíron ér véget a nyár, a neheze még hátravan + videó

Nem sok enyhülést ígér az előrejelzés.

2024. 08. 28. 6:53
Nyár, illusztráció
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok izgalomra nem számíthatunk szerdán, a HungaroMet előrejelzése szerint a már szokásosnak mondható kánikulai időjárásra kell készülnünk, vagyis napsütésre kevés felhővel.

Csak a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződhet több gomolyfelhő, amelyekből ebben a térségben előfordulhat zápor, zivatar, valamint a délkeleti határvidékre is besodródhat egy-egy zápor, zivatar.

Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén lehet élénk. Emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lökések előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szerdán ismét a napsütés kapja a főszerepet (Forrás: HungaroMet)

 

Meddig tart a hőségriasztás?

Múlt szombattól péntek 24 óráig másodfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területére – figyelmeztet a katasztrófavédelem. További információk elérhetők a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a katasztrófavédelem oldalain.

A tartósan meleg időszak életkortól függetlenül az egészségesek szervezetét is megviseli, de a krónikus betegek veszélyeztetettsége még nagyobb.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

A meteorológusok a következő napok időjárásáról kifejtették: a kontinens felett mondhatni egyetlen felhő sincs, amely némi vigaszt nyújthatna,

a szerdától érkező szárazabb léghullámok elkísérnek minket a hét második felében,

így ismét a kánikula kapja a főszerepet hazánkban.

A nyár tehát egyelőre csak elméletben ér majd véget, marad a száraz, forró, csapadékmentes időszak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.