Elhallgatja a liberális média a migráció káros hatásait

Bakondi György szerint Brüsszel hazánkra kényszerítené a migrációs paktumot.

Forrás: MTI2024. 08. 14. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaporodó erőszakos cselekmények miatt egyre inkább nő a politikai feszültség Európában – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. A főtanácsadó hozzátette: 

a migrációs hullám kezdete, vagyis 2015 óta jelentősen romlott a közbiztonság az összes befogadó országban, ám a liberális média igyekszik ezt elhallgatni. 

A balkáni útvonalon ugyan fokozódott a migrációs nyomás, ám a magyar–szerb határon a két ország rendőrségének hatásos tevékenysége azt eredményezte, hogy kiszorították az embercsempész bandákat, így az elmúlt év hasonló időszakához képest csökkent a határsértők száma. Az embercsempész bandák a bosnyák és a horvát határra települtek, és Szlovénia felé segítik a migránsok útját, ugyanakkor az elmúlt két hónapban növekedés tapasztalható, és az idén már több mint 3600 illegális migránst és 54 embercsempészt fogtak el.

Bakondi György felidézte, hogy az Egyesült Királyságban is alapjaiban rendült meg a közbiztonság azt követően, hogy egy migrációs hátterű fiatal három kislányt gyilkolt meg egy táncórán. A brit helyzet romlásához hozzájárult, hogy az új baloldali kormány elvetette az úgynevezett Ruanda-tervet, amelynek részeként Ruandába szállították volna az illegális bevándorlókat a menekültkérelmük elbírásának idejére. Ennek nyomán felbátorodtak a bevándorlók, és csak kedden hétszáz migráns érkezett Franciaországból Angliába a csatornán keresztül.

 

Az EP hazánkra kényszerítené a migrációs paktumot

 A főtanácsadó a Kossuth rádió műsorában arra emlékeztetett, hogy az Európai Parlament elfogadta a migrációs paktumot. Ennek egyik célja, hogy azokat az uniós országokat is bevonják a nagy terv, vagyis a nemzeti keretek szétfeszítésébe, ahol eddig nem voltak migránsok. Magyarország ilyen ország, ezért aztán 

már nemcsak politikai támadások érnek bennünket, hanem nyolcvanmilliárd forintos, plusz napi négyszázmilliós pénzbírságot rótt ki hazánkra az Európai Unió Bírósága. Továbbá a paktum szerint évente több mint 7700 migránst kellene Magyarországnak befogadnia, illetve harmincezer fő befogadására alkalmas határmenti táborokat kellene létrehozni. 

Egyedül Olaszországnak határoztak meg a paktumban nagyobb befogadási kvótát – mutatott rá. Hozzátette: ez a megoldás világosan ellentétes az európai biztonsági érdekekkel, különösen a magyar emberek érdekeivel, ezért a magyar kormánynak ismét lépéseket kell tennie Magyarország biztonságának megvédésért – mondta Bakondi György.

Borítókép: Migránsok Szabadkán 2023. március 26-án (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.