Reagált a BME arra, hogy többször is rendőrt láttak a gólyatábor környékén

Állítólag pihenni sem tudtak a környékbeliek az ordítozástól.

Forrás: Sonline2024. 08. 22. 15:53
A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a BME központi K épületének részlete, a Mûegyetem rakparton. Fotó: MTVA/Balaton József
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érkező rendőröket láttak a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) balatonlellei gólyatábora közelében az ott lakók, akik pihenni sem tudtak az ordítozástól – írja a Sonline. Rendőri intézkedésre okot adó bejelentés, feljelentés nem történt – fűzte hozzá a portál. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a portál érdeklődésére tisztázta a helyzetet, a válaszukból kiderült, hogy 

a gólyatábor ideje alatt bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetéséről szóló bejelentés nem érkezett a rendőrségre.

Hozzáfűzték, a kollégáik a szervezőkkel rendszeresen tartották a kapcsolatot, ezért jelentek meg többször a helyszínen, és ez tűnt fel a közelben élőknek. 

A BME kommunikációs igazgatósága augusztus 21-én közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy az egyetem munkacsoportot hozott létre, hogy felülvizsgálják a gólyatáboraik szabályozását, ugyanis volt egy-két fura dolog. A történet azzal kezdődött, hogy a gólyákkal közölték, nem vihetnek magukkal óvszert a táborba, utóbb pedig kiszivárgott, a táborban testi motozásnak vetették alá a diákokat, elvették a gyógyszereiket és megalázóan bántak velük.

A BME lapunkhoz eljuttatott közleményében felhívja a figyelmet:

Az idei BME Gólyatáborok ideje alatt nincs tudomásunk a tábort érintő lakossági bejelentésről, hatósági intézkedés nem történt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.