Évekre börtönbe kerülhet a dunai vízelvezetőnél tartott buli szervezője + videó

A résztvevők is számíthatnak pénzbüntetésre.

2024. 08. 17. 14:58
Budapest, 2024. augusztus 15.
Rendõrautók a budai alsó rakparton 2024. augusztus 15-én. Zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok dunai torkolatánál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert sodort a folyóba. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság közlése szerint bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltûnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár három évre is börtönbe kerület annak a bulinak a szervezője, amelyet az egyik Duna-parti vízelvezetőnél tartottak Budapesten – hívta fel a figyelmet a TV2 hírműsora, a Tények.

Mint a Magyar Nemzet megírta, több fiatal csütörtök hajnalban az Ördög-ároknak is nevezett csatornánál szórakozott, de az esőzések miatt a csatornában felgyűlt víz a folyóba sodorta őket. Akkor azt hitték, három bulizó fiatal is eltűnt, ezért a hatóságok nagy erőkkel keresték őket.

Később azonban kiderült, hogy mire az eset történt, már otthon aludtak.

Ha hivatalos szervezője volt az eseménynek, akkor súlyos büntetésre számíthat, akár három év szabadságvesztésre is, a résztvevők pedig súlyos pénzbírságot kaphatnak.

Borítókép: A helyszín (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.