Halálra ítélték az aranyhalakat, de az állatmentők közbeléptek

A megrázó képek a halakról cikkünkben láthatók.

2024. 08. 10. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érdi civil állatmentők a napokban sem tétlenkedtek. Valaki egy egész akváriumnyi aranyhalat öntött a csatornába, egy olyan vízben hagyta magukra a díszállatokat, ami rohamosan fogyott, halálra voltak ítélve.

A halakra egy XI. kerületi vízelvezetőben találtak rá. Azt írták, hogy 

Köszi annak, aki rengeteg aranyhalat beleborított egy 11. kerületi vízelvezetőbe, amiben napokon belül elfogyott volna a víz… Az egyik tagunk korábban el tudott indulni, ő is kihorgászott egy vödörnyit, utána pedig mi többen elindultunk az összes maradékért.

Szerencsére minden halat ki tudtak menteni:

Jelentjük, úgy gondoljuk, hogy 99%át sikerült megmentenünk így pár óra horgászás után. A gyermek nagyon élvezte, mi azért tudtunk volna jobb programot is a büdös, koszos csatorna helyett

Az esetet videóra is vették, amit alább tekinthetnek meg.

A kimentett halak

 

A második körben kimentett halak

Pár napja az alapítvány azt közölte a Facebookon, hogy sikeresen gazdára talált az összes kis aranyhal, remélhetőleg olyanokra, akik „nem öntik ki őket a lefolyóba”.

Borítókép: Az első körben kimentett halak (Forrás: Érdi Civil Állatmentő Alapítvány)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.