Kilométeres a torlódás a Balaton felé, mutatjuk miért

Országszerte megnövekedett menetidővel kell számolni a főbb kirándulóhelyek felé.

2024. 08. 10. 11:55
Zsámbék, 2022. október 14.
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az M1-es autópálya fõváros felé vezetõ oldalán, Zsámbéknál 2022. október 14-én. A balesetben a személygépkocsi egy teherautóval ütközött össze, az autó vezetõje a helyszínen meghalt.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül erős a forgalom az országos gyorsforgalmi és főúthálózaton is. A közkedvelt szabadidős és kirándulóhelyekre, valamint a jelentősebb turisztikai célpontokhoz vezető utakon, útvonalakon érdemes hosszabb, megnövekedett menetidővel számolni. Főleg az M7-es, az M1-es, az M3-as és az M5-ös autópályán kell telített sávokon autózni – közölte az Útinform.

Lassú az előrejutás, torlódik a forgalom:

  • Az M7-es autópályán a fővárostól a Balaton felé vezető oldalon Budapest a Székesfehérvár között telítettek a sávok, szakaszos torlódásokra lehet számítani. A 21-es km-nél baleset miatt volt sávzárás, de ezért már az M1–M7 elválástól araszolgatásra kell készülni.

Két gépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya 21-es kilométerszelvényénél, Tárnok térségében, a Balaton felé vezető irányban. Az ütközést követően az egyik jármű a belső sávban, a másik a leállósávban állt meg, az érdi hivatásos tűzoltók mindkét kocsit áramtalanították. A baleset miatt egy sávon halad a forgalom az érintett pályaszakaszon, a torlódás jelentős – közölte a katasztrófavédelem a balesetről.

  • Az M1-es autópályán a Hegyeshalom határ felé vezető oldalán a főváros közelében a 18-as km-nél baleset miatt zárták le a belső sávot. Már az M0-stól torlódik a forgalom. Jóval távolabb a 101-es Nagyszentjános-Bőny csomópont ás az M19-es csomópont között az erős forgalom miatt lassú az előrejutás. Ettől távolabb a Győrt elkerülő szakaszon a 128-as km-nél karbantartási munkák miatt zárták le a belső sávot. 

A torlódás hossza 5-6 km.

  • Az M1-esen a főváros felé egy korábbi baleset miatt, a 39-es Bicske és a 27-es Herceghalom csomópont között lassult le a forgalom. 
  • Az M5-ös autópályán, Szeged felé baleset miatt zárták le a külső sávot, Örkény és Lajosmizse között az 57-es km-nél. A torlódás a 3-km-t megközelíti.
  • Az M3-ason az M25-ös autóút csatlakozásánál levő terelésben lassú az előrejutás a Miskolc felé vezető oldalon.

A 7-es főúton, Balatonfenyvesen a 153-as km-nél két autó ütközött össze. Félpályás útzár van érvényben.

  • A 681-es főúton, Berzencén a 20-as km-nél árokba hajtott egy személyautó.
  • A 32-es főúton, Jászfényszaru térségében egy személyautó árokba hajtott. A 8-as km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.
    A magyar–szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok. Ezért a tavaly májusban érvénybe léptetett 3,5 t-s súlykorlátozás és a nagy kerülőút a komáromi, Monostori híd felé is érvényét vesztette, megszűnt. Tehát a Győrtől északra fekvő Vámosszabadi, 14-es főúti, medvei Duna-hídon a személy- és teherforgalom is már korlátozás nélkül kelhet át – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.