Korrupció miatt hallgattak ki egy Pest vármegyei polgármestert

Több mint százharmincmillió forintot tette zsebre a városvezető.

Forrás: MTI2024. 08. 08. 15:57
Fotó: Faludi Imre
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt folytat eljárást egy Pest vármegyei polgármester ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A közlemény szerint a polgármester az önkormányzattal vállalkozási szerződést kötő vállalat vezetőjével keveredett korrupciós kapcsolatba: jogtalan előnyt kért a működésével kapcsolatban a cégvezetőtől, aki a vesztegetési pénzt azért adta, hogy az önkormányzat a cégével vállalkozási szerződéseket kössön. A megalapozott gyanú szerint 

a polgármester a vállalkozási szerződések megkötéséért a cég ügyvezetőjétől 2020 és 2022 között a saját részére és az általa képviselt helyi sportkörnek milliós nagyságrendű pénzt kért. 

A cégvezető, hogy minél több beruházást megkapjon, ígéretet tett a sportkör támogatására. Az érintett cég megközelítőleg 250 millió forint értékű vállalkozási szerződéseket kötött az önkormányzattal, amiért cserébe 

a cégvezető 14-15 alkalommal nagyságrendileg kilencmillió forintot adott a polgármesternek, továbbá nagyjából ötmillió forintot jutatott a helyi sportkörnek a labdarúgás támogatására.

A nyomozó ügyészség augusztus 7-én kutatást és lefoglalást végzett a település önkormányzatának polgármesteri hivatalában, illetve az elkövető lakóhelyén. A korrupciós bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított polgármester nem tett vallomást. A gyanúsított szabadlábon védekezik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.