Lázár János: A buszjáratokon is jönnek az egységes helyjegyek

Ezeket utazás távolságától függetlenül háromszáz forintért lehet megvásárolni.

2024. 08. 05. 12:03
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Születőben a nemzet közlekedési vállalata!” –  hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Lázár János. Mint írta, a vasúttársaság és a Volánbusz integrációjának egyik célja, hogy az utasok számára egyszerűbbé tegyük az állam által biztosított közlekedési szolgáltatások igénybevételét mindenkinek, éljen bár nagyvárosban vagy vidéki kistelepülésen.

A közlekedési miniszter hangsúlyozta, ezt szolgálja a MÁV–Volán-csoport újraszervezése, a vármegye- és országbérletek bevezetése és az azokra épülő új tarifák rendszere. 

És ezt szolgálja a legújabb lépésünk, a helyjegyek rendszerének egységesítése

– hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Mint írta, augusztus 5-étől – fokozatosan – a buszjáratokon is bevezetik az egységes helyjegyeket. Kiemelte:

ezek ára – utazási távolságától függetlenül – 300 forint (online vásárolva pedig 285 forint) lesz éppúgy, mint a megfelelő vonatokon már tavaly nyár óta.

Az integrációnak köszönhetően egy másik lépés is született az egységesítés irányában: elindult a MÁV-appban a Volán-járatokra érvényes új, választható helyfoglalási rendszer. „Így az utasok a legnépszerűbb időpontokban és járatokon is biztosak lehetnek abban, hogy lesz ülőhelyük. Egységes menetrend, egységes tarifák, egy ablakból elérhető szolgáltatások – ezen dolgozunk az ÉKM-ben és MÁV-csoportban” – zárta bejegyzését Lázár János.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.