Letarolta az országot az ítéletidő, fákat és háztetőket vitt a vihar + videók

Óvoda és iskola is használhatatlanná vált.

2024. 08. 28. 9:41
Mindent vitt a keddi vihar, a jégeső mellett a szél is nagy pusztítást hagyott maga után
 / Viharvonal Viharvadász Csapat
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt kegyes hozzánk kedden a várva várt és némi felfrissülést hozó zivatar, az ország több pontján is komoly károkat hagyott maga után. Az időjárással foglalkozó közösségi oldalakat hamar ellepték a viharról szóló beszámolók.

Debrecenbe a felhőszakadás mellett jégesőt is hozott magával, a cseresznye nagyságú darabok nem kíméltek semmit, ami az útjukba állt, háztetőkön, autókon kopogott a jég

– írja a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál.

Debrecenben fehérbe borult a táj, cseresznye nagyságú jég esett a városban (Forrás: Facebook)

Balassagyarmat sem úszta meg, a beszámolók és a felvételek szerint a hirtelen lezúduló eső elárasztotta az utcákat.

A városban nem csak az esővíz okozott gondot, a vihar letarolta a fákat is.

Heves vármegyében is hatalmas pusztítást végzett az időjárás, Boldog térségében veszélyhelyzetet hirdettek, ugyanis olyan szélviharral érkezett a zivatar, hogy mindent vitt, ami az útjába került.

A Viharvonal Viharvadász Csapat oldalán azt írták,

kidőltek a fák, de vitte a tetőket is,

az iskola és az óvoda épülete sem használható.

Tolna vármegyében a tűzoltókat a vihar után a Széchenyi utcába riasztották Szekszárdon. Az egyik épület tetejéről téglákat repített a viharos szél a járdára, szerencsére éppen akkor nem járt arra senki. A területet szalaggal elkerítették a tűzoltók – számolt be a Tolna Vármegyei Hírportál

Pest vármegyét sem kerülte el a felhőszakadás, az intenzív viharról a MetFigyelő oldalán osztottak meg egy felvételt. A Hatvanban készült videón jól látszik, milyen erővel söpört végig a zivatar, a jégeső mellett a szél is megtépázta a várost.

A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak országszerte, Pest vármegyében harminc címről érkezett bejelentés, ahol főképp a kidőlt fák eltávolításához kérték a katasztrófavédelem munkatársainak segítségét.

Egy ráckevei szálloda kerti medencéjére dőlt egy faág, két ember könnyebben megsérült,

őket a mentők kórházba vitték. A baleset közelében tartózkodó két gyermek nem sérült meg.

A fővárost sem kímélte az átvonuló front, Budapesten leginkább Dél-Pesten és Dél-Budán pusztított a vihar. A tűzoltók mintegy húsz helyszínen dolgoztak. Itt is a kidőlt fák okozták a legnagyobb problémát.

Borítókép: Viharban kidőlt fa (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.