Magyarország születésnapja mindannyiunké

Kitüntetéseket adott át Nagy István agrárminiszter.

Forrás: MTI2024. 08. 19. 18:32
NAGY István
Fotó: MTI/Veres Nándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szent István ünnepe mindig a keresztény hit, a hagyomány és a kultúra ünnepe, azé a hármas egységé, amely a magyarság összetartozásának és megmaradásának fundamentuma – mondta az agrárminiszter az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Nagy István a rendezvényen emlékeztetett:

– Ezer éve, emberöltőkön át építjük a hazánkat, a közös otthonunkat, ezért az ezeréves keresztény magyar állam a nemzet közös alkotása.

Bár a világ változik, vannak örök értékek, amelyekhez ragaszkodni kell, különösen most, amikor Európa egy része identitás- és értékválsággal küzd. Amikor keresztény templomokat zárnak be, hogy azokat bevásárlóközpontokká alakítsák. Amikor az abnormálisról akarják elhitetni, hogy az a normális – fogalmazott a miniszter.

Arra a felvetésre, hogy Európa merre halad tovább, Nagy István kiemelte: – Mi, magyarok, azon az úton megyünk tovább, amelyet Szent István bátor döntéssel és bölcs előrelátással jelölt ki számunkra. – Szabadság és a szabad önrendelkezés, a hit, a kultúra, a hagyományok tiszteletben tartása – sorolta a Szent István-i út alapköveit a miniszter. Kiemelte: számunkra ez a megmaradás útja, amelyre Európának is újra rá kellene találnia, amíg nem késő.

– István király a magyar állam megalapításával arra tanított bennünket, hogyan teremthetünk magunknak otthont Európában – hangoztatta a miniszter. Hozzátette, hogy ezer éve ezt az otthont építjük tovább, mindennapi, áldozatos munkával, tudományos felfedezésekkel vagy világraszóló sportteljesítményekkel.

A mai ünnep, Magyarország születésnapja mindannyiunké

– mondta a miniszter.

A tárcavezető a rendezvény végén kitüntetéseket adott át.

A Sulyok Tamás köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend tisztikereszt kitüntetésben részesült Aradi Csaba, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi docense és Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkára.

A köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Balázs Klára, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának címzetes egyetemi tanára, Bodonovits István, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum osztályvezető főorvosa, Bognár Lajos Levente állatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkárságának tanácsadója és Csóka György Levente, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének tudományos tanácsadója, illetve Friedrich László Ferenc, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszer-tudományi és Technológiai Intézetének igazgatója, valamint Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség nyugalmazott főtitkára.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.