Megtörtént a nagy összeborulás: Magyar Péter védelmébe vette Soros Györgyöt

A Tisza Párt elnöke a The Washington Post amerikai lapnak panaszkodott.

2024. 08. 02. 11:23
Forrás: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Fotó: Hegedüs Róbert Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Olvasom az ellenzék legújabb amerikai nyilatkozatát. Azt látom, hogy az óbaloldal és az újbaloldal szerint is antiszemitizmus elutasítani Soros György nézeteit. Nincs új a nap alatt! Ezzel tulajdonképpen ismét sikerült egész Magyarországot leantiszemitázniuk. Hiszen mi, magyarok nem értünk egyet a nemzetállamok megszüntetésével, a migránsok beengedésével és a háborús propagandával” – fogalmazott Orbán Balázs a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Nekik Soros György mosdatása fontos, nekünk a határaink és a szuverenitásunk megvédése. Tessék választani!

– tette hozzá a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ahogy azt a Mandiner megírta, Magyar Péter a The Washington Post amerikai lapnak arról beszélt, hogy a magyar állam lényegében nem működik, csak propaganda és hazugságok vannak. A Tisza Párt újdonsült elnöke elmondta, szerinte Orbán Viktor „propagandagyára” milyen károkat okozott a magyar demokráciának.

– 2010 óta az Orbán-kormány politikáját a migránsokkal és az LMBTQ+ jogokkal szembeni tiltakozásra, valamint az Európai Unióval szembeni bizalmatlanságra alapozza, és azt hirdeti, hogy Soros György titkos összeesküvéseket sző Magyarország destabilizálására. Ez utóbbi klasszikus antiszemita toposz – írta a cikk.

Magyar Péter elég hamar pálforduláson esett át, ugyanis néhány hónapja az ATV-nek arra a kérdésre, hogy mit gondol, valóban létezik-e Soros-terv, azt válaszolta: ott volt, amikor 2015-ben Soros György elmondta Brüsszelben azt a tervét, hogy miként adósodjon el az unió, az a koncepció akkor sokaknak ott sem tetszett.

Szerinte a milliárdos üzletember nem arról híres, hogy filantróp, hanem arról, hogy bedöntött pár országot, pár valutát, Magyarországon pedig meg akarta szerezni az OTP-t.

Később hozzátette: „valószínűleg létezik” a kérdésben felvetett terv.

Borítókép: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.