Megvan, mit vár el Magyarországtól az Európai Unió – Akár évi százezer migránst is be kellene fogadnunk

Az Európai Bizottság pénteken nyilvánosságra hozta a határon lefolytatott eljáráshoz kötelezően létrehozandó megfelelő kapacitásról szóló végrehajtási határozatát – írta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter.

Forrás: MTI2024. 08. 09. 20:10
Röszke, 2015. szeptember 15. Migránsok a határ szerb oldalán a magyar oldalon álló rendőrnőkkel szemben a magyar-szerb határon, Röszke térségében 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarország által ellenzett migrációs paktum egyes rendelkezéseinek végrehajtása érdekében Magyarországnak és Olaszországnak az EU külső határain létrehozandó teljes befogadási kapacitásának több mint felét, összesen 15 332 (Magyarországnak 7716, Olaszországnak 8016) férőhelyet kellene állandó jelleggel a határ mentén fenntartania, és a végrehajtás első évében akár 31 464 fő esetén a határon eljárást lefolytatni – írta a közösségimédia-oldalán közzétett bejegyzésében Bóka János. 

Az ezt követő években pedig a határon lefolytatott eljárást a teljes befogadási kapacitás akár három-négyszerese erejéig is biztosítani kellene. A többi tagállam részesedése messze elmarad ezektől a számoktól. Mindezt azért, mert a hazánk által megakadályozott illegális belépések száma kimagasló volt az előző években

– fogalmazott a miniszter.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.