„Mi, magyarok világnemzet vagyunk”

Sátoraljaújhelyen, a III. Összmagyar középiskolás táborban mintegy hétszáz fiatal vesz részt a világ minden részéről.

2024. 08. 12. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, magyarok világnemzet vagyunk – jelentette ki a Rákóczi Szövetség elnöke vasárnap Sátoraljaújhelyen, a III. Összmagyar középiskolás tábor megnyitóján. Csáky Csongor a megnyitón elmondott köszöntőjében leszögezte, azért vehetnek most részt a gyerekek a táborban, mert évekkel ezelőtt a szüleik úgy döntöttek, hogy magyar iskolát választanak nekik. Hozzátette, a diaszpórában élőknek fontos, hogy vasárnapi iskolába vagy magyar közösségbe járjanak, ezzel erősítve nemzetünket. 

A szövetség elnöke az MTI kérdésére elmondta, a táborban mintegy 700 fiatal vesz részt. 

Hozzátette, a szervezet nyári programkavalkádjában összesen 32 ország 15 ezer magyar fiatalja kapcsolódik be 35 eseménybe. A tábor kapcsán Csáky Csongor úgy fogalmazott, ez egy befektetés a magyar nemzet jövőjébe. Kiemelte: amellett, hogy itt találkozhatnak a különböző országokban élő fiatalok, az is fontos, amit innen elvisznek magukkal. 

Az itt táborozó fiatalok, éljenek bárhol is a világban, büszkék lehetnek a magyar nemzetre, identitásra és kultúrára, megőrzik és tovább is adják majd

 – fogalmazott. Az augusztus 16-ig tartó összmagyar középiskolás táborba a Kárpát-medence diákjai mellett a többi között Ausztráliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Franciaországból, Németországból és Spanyolországból is érkeztek magyar fiatalok. A táborozók előadásokon, sportprogramokon, színházi előadáson és a környék nevezetességeit bemutató kirándulásokon vehetnek részt az egy hét alatt. Sátoraljaújhelyen kívül még két helyre szervez tábort augusztusban a Rákóczi Szövetség: Székesfehérváron az önkormányzattal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve hetedik alkalommal színjátszó tábort tartanak augusztus 10. és 20. között, Orfűn pedig a Kárpát-medencei vitorlás táborba várják a Partiumból és a Vajdaságból érkező gyerekeket augusztus 12-étől 16-áig.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: YouTube/Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.