Nem áll messze a gyűlöletbeszéd Magyar Péter testőrétől

Bizarr személyiségre utal az egyik testőr közösségi oldala.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 08. 26. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyűlöletkeltő, erőszakos bejegyzéseket oszt meg közösségi oldalán Magyar Péter egyik testőre – hívta fel a figyelmet a Tűzfalcsoport. Mint írták, a férfi digitális tartalomkészítőként, nyilvánosan követhető Facebook-oldalt működtet, szereti a médiafelhajtást maga körül, és kérkedik vagyoni helyzetével is. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nem először kerül be Magyar Péter testőrsége a hírekbe. Még májusban kitört egy botrány, miután Magyar testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó intercity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson. 

A Metropol által megkérdezett szakértők a testőrök tagjai között felismertek több, a pesti éjszakából és az alvilágból jól ismert „nehézsúlyú személybiztosítót”. Az eligazítást Kiss Zoltán Imre, a Jobbikból átirányított „szakértő”, Magyar Péter „kommunikációs igazgatója” tartotta.

A Tűzfacsoport által kiszúrt testőr pedig büszkén oszt meg olyan online „személyiségteszteket”, melyet egy két lábbal a földön járó ember nem biztos, hogy kitöltene. Ilyen volt a „Melyik Misztikus Lény illik a Sötét Aurádhoz?” című kvíz, ahol a magát vezető ellenzéki főpolitikusnak tartó Magyar testőre büszkén osztotta, meg, hogy ő bizony vérfarkas lenne. 

Forrás: Facebook/Tűzfalcsoport

„Egy állat ereje munkálkodik benned! Az élet néha kemény, de te még keményebb vagy. A szenvedélyes szíved tele van fénnyel, ami elijeszti a csalfa és hazug embereket” – olvasható a leírásban. 

Egy másik posztjában azt a szöveget osztotta meg, hogy „a kannibalizmus egyszerre oldaná meg a túlnépesedést és az éhínséget”. 

Az idézethez Hannibal Lecter gasztro influenszer volt írva Anthony Hopkins képével, utalva Thomas Harris amerikai író pszichopata pszichiáterére, a zsenibűnözőre, aki előszeretettel fogyaszt emberi szerveket. Hopkins többek között A bárányok hallgatnak című horrorfilmben jelenítette meg a karaktert a mozivásznon. 

Az „Az vagy, akit megeszel!” kommentre nyomott egy kedvelést, elvégre szerinte ez egy vidám téma. 2019-ben pedig megosztott egy olyan képet, melyen a miniszterelnök veje szerepel, az alábbi szöveggel: „33 évesen, a leggazdagabb magyarok között !” A kép alatt valaki azt kommentelte, hogy „Szegény le kéne vágni a kezüket” – Magyar Péter testőre ezt a szöveget is kedvelte.

Borítókép: Magyar Péter testőrei (Forrás: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.