Ónodi Henrietta gyógyulását óriási adománnyal segíti szülővárosa

Tízezer dollárt adományoznak.

2024. 08. 23. 22:04
Ónodi Henrietta az 1992-es olimpián  dobogó tetején
Ónodi Henrietta az 1992-es olimpián dobogó tetején
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa – közölte Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba Egyesület) alpolgármester pénteken az MTI-vel. 

Elmondta, a döntés az előző napi vezetői értekezleten született meg, amelyen a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző vett részt.
Varga Tamás úgy fogalmazott: 

Ónodi Henrietta, Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka, „kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez”. 

Hozzátette, a támogatást forintban nyújtják, ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ezt az alpolgármester ismeretei szerint Ónodi Henrietta édesanyja kezeli, ezért vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel egyszer már személyesen egyeztettek a támogatásról – jegyezte meg. 

Mint ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet elsőként számolt be, a Floridában élő tornász olimpiai bajnok Ónodi Henrietta súlyos szívrohamot kapott, többször is kórházba került, és a kezelésére gyűjtenek. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.