Palackvadászok lepték el a Sziget környékét

Még a szemeteseket is egytől egyig végignézik visszaváltható palackok után kutatva.

2024. 08. 09. 9:52
Forrás: Metropol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első nap végére csordultig megteltek a szemetesek PET-palackokkal a Hajógyári-sziget környékén – számol be a Metropol. Az ebből kínálkozó üzleti lehetőségre többen is felfigyeltek, rövidesen palackvadászok lepték el a Mozaik utca és a HÉV megálló környékét. 

Még a szemeteseket is egytől egyig végignézik visszaváltható palackok után kutatva, hogy utána a K-hídtól néhány száz méterre található Auchan áruház REpontjánál váltsák vissza azokat. 

Mivel a Szigeten nem tudta biztosítani az üzemeltető a nagy mennyiségű palack elszállítását, ezért a rendezvényen nem számítják fel az 50 forintos betétdíjat. A fiatalok pedig sok esetben még a Szigetre lépés előtt is italoznak a bejárathoz legközelebbi Auchan környékén, ezért rengeteg palackra tesznek szert az ott gyűjtögetők.

Fotó: Metropol

A REpontokban január 1-jétől kezdve lehet visszaváltani a palackokat és minden visszaváltási jelöléssel ellátott, egyszer használatos üveg, fém és műanyag palackos ital csomagolása visszaváltható. Június 30-át követően pedig már csak olyan terméket kerülhetnek forgalomba, amelyeket vissza lehet váltani. Ezek rendelkeznek a visszaváltási logóval és a korábbi csomagoláson találhatóhoz képest új vonalkóddal. Továbbá fontos, hogy csak az ép, új logóval ellátott palackokat, sérülésmentes vonalkóddal lehet visszaváltani. A visszaváltási díjat lehet kérni utalvány formájában és bankszámlára utalva is, de akár jótékonysági szervezet részére is felajánlható. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.