Reagált azt ügyészség: Magyar Pétert nem lehet kihallgatni, amíg fel nem függesztik a mentelmi jogát

Nyilatkozott az ügyészség a Dunába dobott telefont érintő nyomozásról.

2024. 08. 26. 12:43
Budapest, 2024. május 30.
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitamûsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter európai parlamenti képviselői mentelmi joga akadályozza a hatósági eljárást a Tisza Párt elnökének azon ügyében, amikor egy szórakozóhelyről távozva a Dunába dobta egy férfi telefonját – tudatta az ügyészség. Ismert, Magyar Péter még júniusban a fővárosi Ötkert nevezetű szórakozóhelyen járt, ahol többekkel összetűzésbe került, köztük egy férfival, aki a mobiltelefonjával rögzítette, ahogy a politikus lányokkal szemben kihívóan viselkedett. Magyart, aki előbb megütötte a férfit, majd elvette a telefontját, 

végül biztonsági őrök dobták ki a szórakozóhelyről, a politikus pedig a Dunába dobta az eltulajdonított készüléket.

Az ügyben garázdaság gyanúja miatt nyomozás indult, amit a rendőrség helyett a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell lefolytatnia, az ügyészség pedig a Mandiner megkeresésére most azt írta, „a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságán elrendelt nyomozás áttételt követően a Központi Nyomozó Főügyészségen továbbra is folyamatban van. A nyomozás állásáról, tervezett eljárási cselekményekről további adat nem közölhető. Tájékoztatom, hogy 

az ügyben gyanúsítotti kihallgatásra kizárólag a mentelmi jog felfüggesztését követően kerülhet sor.


 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.