Telibe fejelte a rendőrt, mert az be akarta vinni a barátnőjét

Az ügy a végéhez közeledik.

2024. 08. 27. 14:04
rendőrök, bilincs Forrás: police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélt a Makói Járásbíróság egy férfit, aki július közepén lefejelt egy jogszerűen intézkedő rendőrt – írta meg az MTI.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte: a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit. A megállapított tényállás szerint a rendőrök július közepén megállítottak egy gépkocsit, amelynek vezetője a STOP táblát figyelmen kívül hagyta, ezzel szabálysértést követett el egy Csongrád-Csanád vármegyei településen, és intézkedést kezdeményeztek a nő ellen. Közölték vele, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, majd adatainak ellenőrzésekor rájöttek, a nő el van tiltva a járművezetéstől. Ezért elő akarták állítani a rendőrkapitányságra, de ezt a jármű utasa, egy középkorú férfi meg akarta akadályozni – írták.

A férfi kiabálva, indulatosan megindult a rendőrök felé, megállt közvetlenül az egyikük előtt, majd lefejelte.

Ezt követően tovább szidalmazta és fenyegette a rendőröket. A nő végül önként beszállt a szolgálati autóba. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a – közlekedési bűncselekmény és erőszakos bűncselekmények miatt korábban már kétszer elítélt –férfit, aki beismerte a cselekmény elkövetését. Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az elkövetőt – fogalmaztak.

Az ügyben a Makói Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt 2 év, végrehajtásában 4 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, míg a terhelt és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – emelték ki.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: police.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.