Tovább terjed a koronavírus hazánkban is

Közzétették a mintavételi adatokat.

Forrás: MTI2024. 08. 15. 14:37
COVID 19
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Idén a 32. héten a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja stagnál.

A mintavételi helyek többségét is a stagnálás jellemzi.

Emelkedést hét mintában, a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a budapesti agglomeráció településein, Kaposváron, Kecskeméten, Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben tapasztaltak.

Csökkenést két városban, Szekszárdon és Zalaegerszegen figyeltek meg.

32. heti szennyvízvizsgálat eredmények
Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest központi és déli részén, valamint Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Miskolcon az emelkedett tartományba esik, míg Salgótarjánban, Egerben, Nyíregyházán, Szolnokon, Békéscsabán, Kecskeméten, Tatabányán, Székesfehérváron, Szombathelyen, Kaposváron, Szekszárdon, Veszprémben és Budapest északi telepén, továbbá az agglomerációban a mérsékelt, máshol az alacsony tartományban van.

32. heti szennyvízvizsgálat eredmények
Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.