Újabb vonatbaleset, most egy teherautót tarolt le az intercity

A Balaton irányába többórás késések lehetnek.

2024. 08. 26. 13:32
Illusztráció Fotó: Teol/Mártonfai Dénes
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tehergépjárművel ütközött a Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó Kék Hullám intercity Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében – közölte a MÁV, hozzátéve, 

a balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett.

Hangsúlyozták, a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – várhatóan késő délutánig – szünetel a forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel. 

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon jelentősen, egy-két órával nőhet az eljutási idő. 

Jelezték, rövidebb szakaszon közlekedő és kimaradó járatokra is számítani lehet.

A sokadik vasúti baleset ez hétfőn, korábban ugyancsak a Balaton északi oldalán, Balatonalmádi és Alsóörs között egy közúti baleset miatt egy autó került a vasúti pályára, ezért a két állomás között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok. 

Délelőtt két gázolás is történt, Mezőkövesdnél a Kassáról Hatvanba tartó Hernád intercity gázolt el egy embert, de Felsőgödnél is hasonló tragédia történt.

 

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.