A Lánchíd ideiglenes megnyitását kérik Karácsonytól

Így enyhíthető lenne a közlekedési káosz Gyurcsányék szerint.

2024. 09. 17. 14:03
A drónnal készült felvételen a kiáradt Duna a Lánchídnál 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kísérte a tavaly évvégi dunai árhullámot (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lánchíd ideiglenes megnyitását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció – közölte Facebook-oldalán Déri Tibor. Újpest jelenlegi polgármestere, aki októbertől a Fővárosi Közgyűlés DK-s képviselője lesz majd, arra emlékeztetett: 

Lezárásra kerültek a dunai rakpartok az árvíz miatt, ami szükséges, de fájdalmas lépés volt Karácsony Gergely főpolgármester részéről.

– Az árvízi forgalomkorlátozás miatt ugyanis szerte Budapesten a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban szinte elviselhetetlen közlekedési dugók alakultak ki – jelentette. 

A kaotikus forgalmi helyzet miatt a Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi, hogy a főpolgármester ideiglenesen nyissa meg a személyautók előtt a Lánchidat. Szerintük a korlátozás időleges feloldása után az árvízhelyzet idején az autósok könnyebben közlekedhetnek a fővárosban.

Lánchíd: Az autósok előtt továbbra is lezárva

Emlékezetes, Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújítása után azzal állt elő, hogy a hidat mostantól nem használhatják majd az autósok, a gyalogosoké és a bicikliseké lesz, valamint a BKK-buszok és a taxisok hajthatnak csak át rajta. 

A Magyar Autóklub nem támogatja a személyautó-forgalom teljes kizárását a Lánchídról. Szerintük észszerű megoldást az adhat, ha a közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a – mennyiségében, feltételeiben – korlátozott autóközlekedés kooperatív hídhasználók lehetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.