Márki-Zay Péterék idén nem segítették a hódmezővásárhelyi diákok iskolakezdését

A Márki-Zay Péter vezette önkormányzatnak nem ment az, amit több, környékbeli város esetében is sikerült megvalósítani.

2024. 09. 06. 6:45
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellentétben több dél-alföldi várossal, Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter vezette önkormányzata nem segítette anyagilag a diákok tanévkezdését.  A helyi Fidesz közleményben szólalt fel a diákok támogatása mellett és ítélte el a váráosvezetés ilyetén sporolását. 

„Csongrád-Csanád vármegyében a települések többsége valamilyen formában segíti a tanévkezdést. Szegeden 20 ezer forinttal támogatják az általános iskolás gyerekek tanévkezdését, Makón az összes általános iskolás gyerek után jár 15 ezer forint tanévkezdési támogatás, de még Székkutason is 6500 forinttal segítenek a családoknak.” 

A helyi Fidesz kifogásolta, hogy a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyen nem kapott a várostól ilyen jellegű segítséget a közel 3500 tanuló. „Márki-Zay szerint »egyéni szeretet, segítség« van Vásárhelyen. Ezzel szemben sokkal valószínűbb, hogy a választások előtti látványberuházások, a felelőtlen pénzszórás és a dínom-dánom miatt nem jut forrás a vásárhelyi gyerekek és családok megsegítésére” – hangsúlyozták.

Márki-Zay Péter esetében nem ez az első alkalom, hogy visszafogná az anyagi források indokolt felhasználását a régióban. 

Amint arról lapunk korábban beszámolt szeptember elején az által alapított Mindenki Magyarországa Néppárt nyílt levélben követelte az Algyő–Maroslele összekötő út felújításának leállítását kedden arra hivatkozván, hogy a projekt indokolatlan. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében leírták, hogy a projekt sratégiai fontosságú, a 47-es főút fejlesztési munkáihoz kapcsolódik. A megújuló, megerősített útszakasznak a 47-es út munkálatai alatt csaknem húszezer járművet kell majd szükség esetén elvezetnie, amely kapcsán Márki-Zay Péter levélben szólította meg a közútkezelőt és Lázár János minisztert, és fejezte ki a projekt megvalósulása felett érzett felháborodását. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.