A Pilisi Parkerdő is bekapcsolódik az árvíz elleni védekezésbe

Szükség esetén készek az erdészeti utak járhatóvá tételére.

2024. 09. 16. 18:59
A Pilisi Parkerdő a 2013-as árvíz idején
Forrás: Pilisi Parkerdő
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvíz elleni védekezésbe a Pilisi Parkerdő szakemberei is bekapcsolódtak, hogy a katasztrófavédelemmel és az önkormányzatokkal közösen tudjanak segítséget nyújtani a veszélyhelyzetben – közölte a Pilisi Parkerdő.

A felkészülés érdekében az erdészek már az elmúlt hét végén közvetlen kommunikációs csatornát alakítottak ki Visegrád és Dömös településekkel, rövidesen pedig minden, az erdészeti társaság működési területén található vízparti településen is kijelölik az ügyeletes kapcsolattartókat.

Hétfőn, a reggeli órákban pedig a parkerdő terepjárói és erdészeti szállítógépei csatlakoztak az árvízvédelmi munkálatokban részt vevő szervezetekhez és a lakossághoz. 

A Pilisi Parkerdő a 2013-as árvíz idején
Forrás: Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő felkészült arra is, hogy a közutak lezárása esetén járhatóvá tegye az erdészeti útjait a települések vészhelyzeti ellátását biztosító járművek számára. A 2013-as nagy árvíz tapasztalatai alapján így a Pilismarótot a Két-Bükkfa-nyereggel (Esztergom–Dobogókő–Pilisszentkereszt elágazás) összekötő erdészeti úton a kerékpárosbarát sorompókat szükség szerint kinyitják, valamint irányjelző táblákat helyeznek ki a vészhelyzetben szolgálatot teljesítő járművek számára. A várható forgalomnövekedés miatt az erdőgazdaság arra kéri a gyalogos és kerékpáros erdőlátogatókat, hogy a veszélyhelyzet idején kerüljék el az útszakaszt.

Szükség esetén a parkerdő készen áll további erdészeti utak megnyitására is,

valamint a hét közepéig lezárul a társaság teljes, árvízi védekezésre fordítható képességének felmérése is.

Felhívták a turisták figyelmét arra is, hogy kerüljék el a vízpartok közelében található erdőket, és legyenek tekintettel a vészhelyzetben segítséget nyújtó, erdőben közlekedő járművekre.

A Pilisi Parkerdő a 2013-as árvíz idején
Forrás: Pilisi Parkerdő

Borítókép: A Pilisi Parkerdő árvíz alatt (Forrás: Pilisi Parkerdő)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.