Az elítéltek is a gáton vannak, több ezer fogvatartott segít az árvízi védekezésben

A szükségállapot miatt a börtön falain belül és azon kívül is segítenek.

2024. 09. 17. 13:51
A fogvatartottak is segítik az árvíz elleni védekezést. Forrás: BvOP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer fogvatartott van a gátakon, összesen 2500 elítélt segít az árvízi védekezésben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A szervezet kiemelte, a rendkívüli helyzet, a szükségállapot idején az intézetek falain kívül és belül is kiveszik a részüket a munkából.

A védelmi feladatokat irányító hatóságok, illetve a védelmi bizottságok felkérésére ötszáz fogvatartottat – akik alacsony biztonsági besorolásúak –, valamint 700 kollégánkat külső helyszínen, az országban bárhol képesek vagyunk a védekezés munkálatainak elvégzéséhez biztosítani. 

– Ők közvetlenül a gátakon homokzsákok töltésével, pakolásával; míg további kétezer fogvatartott kizárólag a börtön falain belül, a homokzsákok töltésével tudják segíteni a védekezést – jelezték.

Összesen 17 ezer homokzsák feltöltését kezdték meg a fogvatartottak a börtön falain belül 

 A BvOP arra is kitért, idáig három felkérésnek tett, illetve tesz eleget a büntetés-végrehajtási szervezet. – A Fővárosi Védelmi Bizottság megkeresésére a mai naptól a Margit-szigeten veszik ki részüket kollégáink az árvízi védelmi feladatokból. 

A Váci Fegyház és Börtönben 120 fogvatartott mintegy 17 ezer homokzsák feltöltését kezdte meg az intézet területén belül, amelyeket az illetékes védelmi bizottság teherautókkal szállít el a zsákok rendeltetési helyére – részletezték, hozzátéve, hogy:

az intézet ezen felül külön intézkedéseket tesz a saját védelme érdekében is, a börtön a Duna-parthoz legközelebb eső részén védvonalat épít, amelyet kollégáink és a fogvatartottak homokzsákokkal erősítenek meg.

A szervezet arra is kitért, hogy Sopronkőhidán az Ikva-patak áradása miatt kellett a segítség, rövid időn belül közel ezer homokzsákot töltöttek meg kollégáik és a fogvatartottak, majd adták át a Soproni Védelmi Bizottság részére.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.