Csodájára jár a világ a bakonyi buszmegállóknak + fotók

Van, ahol olvasószobában, máshol nappaliban várhatunk a buszra.

2024. 09. 30. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bakonyi kistelepülések szinte versengenek abban, hogy ki tud rendhagyóbb módon buszmegállót berendezni. Van, ahol egy nappaliban, másutt konyhában vagy olvasószobában várhatjuk a járatunkat – írja a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál.

Szebbnél szebb buszmegállók. Fotó: Napló/Rimányi Zita

Bakonybélben a várakozó utasoknak szánt hely olyan, mint a tájház. A korábban romos buszmegálló helyére a faluban élő építészmérnök, Verla József úgy álmodta meg az új épületet, hogy az rímeljen a közelben lévő tájház boltíves, oszlopos tornácára.

Emese, most már indul a buszod

– olvasható Lókúton a régi asztalokkal, hokedlikkel, padokkal berendezett várakozóhely falán az örökzöld Kispál és a borz-sláger.

Az újdonsült bakonybéli buszmegálló. Fotó: Napló/Rimányi Zita

A legjobb buszmegállók versenyébe Bakonykoppány is beszállt. Az Együtt Bakonykoppányért Egyesület, azaz az Ebke is elkészült a település megállójának új berendezésével. A kis épületben pad, szék és egy könyvespolc is helyet kapott.

A csodálatos megállókról a Veszprém vármegyei hírportál galériát állított össze.

 

Borítókép: Ilyen helyen várakozhatnak a bakonykoppányiak (Forrás: VEOL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.