Eloltották a miskolctapolcai barlangfürdőben kitört tüzet + videó

A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

Forrás: MTI2024. 09. 07. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerült megfékezni a lángokat a miskolctapolcai barlangfürdő tetőszerkezetén, amely még pénteken este gyulladt ki – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombatra virradó éjjel az MTI-nek.

Mint arról lapunk is beszámolt, az épület pénteken este gyulladt ki, a helyszínre miskolci, kazincbarcikai és tiszaújvárosi tűzoltók vonultak. Személyi sérülésről továbbra sincs információ. A katasztrófavédelem honlapja szerint 

a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A Boon-nak Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője azt mondta:

Éjfél után egy pár perccel sikerült eloltani a tűzet, a lánggal való égés megszűnt, viszont az utómunkálatok fél négyig eltartottak, akkor jött vissza az utolsó egység. Tíz tűzoltó autó volt a helyszínen, negyven tűzoltóval, plusz a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, aki irányította a tűz oltását. Az egységek Miskolcról, Tiszaújvárosból, Kazincbarcikáról és Mezőcsátról érkeztek, akiket a négyes kiemelt riasztási fokozat alapján riasztottak.

 

Borítókép: A miskolctapolcai barlangfürdő lángoló tetőszerkezete (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.