Háborúpárti politikusra tekint példaként a Tisza Párt EP-képviselője

Magyar Péter bizalmi embere, Tarr Zoltán azzal a lengyel néppárti politikussal tárgyalt, aki kezdeményezte az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás további növelését és elítélte Orbán Viktor békemisszióját.

2024. 09. 11. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lelkendező bejegyzésben számolt be szerda délelőtt a közösségi oldalán Tarr Zoltán, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője arról, hogy tárgyalt lengyel néppárti kollégájával. „Nagyszerű reggeli beszélgetésünk volt a lengyel EP- delegációvezetővel, Andrzej Halickivel. Megbeszéltük az együttműködés lehetőségeit és azonosítottuk azokat a területeket ahol különösen fontos tanulnunk a lengyel példából” – írta Tarr Zoltán a Facebook-posztban.

Mindez azért is lényeges, mert Halicki nyíltan háborúpárti politikus. 

A júliusban megalakuló új EP nyitó ülésén az Ukrajnáról szóló vitában az Európai Néppárt nevében a lengyel politikus arról beszélt, hogy pártja Ukrajnát támogató állásfoglalási indítványt kezdeményezett, amelyet széles körben támogatott az EP legtöbb frakciója. Azt mondta, Ukrajna biztonságának megerősítése növeli az európai emberek biztonságát is.  

Sőt egyenesen azt állította, hogy „senkinek sincs joga hazafinak nevezni magát, ha aláássa ezt a közös erőfeszítést és korlátozza a segítséget, amelyet nyújtani igyekszünk Ukrajnának”.  

Az állásfoglalásban kijelentették, hogy növelni kell az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, ameddig szükséges és bármiben. „A képviselők megerősítik az EU rendíthetetlen elkötelezettségét, hogy politikai, pénzügyi, gazdasági, humanitárius, katonai és diplomáciai támogatást nyújt Ukrajna győzelméig.” A dokumentumban elítélték Orbán Viktor békemisszióját is.

Nem az az első alkalom, amikor a Tisza Párt vezetői nyíltan háborúpárti uniós vezetőkkel egyeztetnek. Emlékezetes, hogy június közepén Budapestre látogatott Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője, hogy találkozzon Magyar Péterrel, a Tisza Párt akkor még alelnökével, Itt dőlt el, hogy Magyar pártja, a Tisza és EP-képviselői – így Tarr Zoltán is  – csatlakoznak a néppárthoz és az EPP-frakciójában politizálnak majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.