Hallgatnak róla, hogy miért megy csigalassan a 2-es metró

Míg a BKV-BKK és a főváros hallgat, a VEKE hívta fel a figyelmet arra, hogy elromlott a vonal biztosítóberendezése, ráadásul a gyártó Siemenstől nem rendelték meg a 7/24-es szervizszolgáltatást.

Forrás: Facebook2024. 09. 28. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elszállt a méregdrága Siemens gyártmányú biztosítóberendezés, sőt az Örs vezér terétől a Blaha Lujza térig még az ún. redundáns (tartalék második) rendszer is leállt a 2-es metró vonalán – írta közösségi oldalán a VEKE.

A bejegyzésben azt írták, ez az oka annak, hogy ma többen is tapasztalhatták, hogy a 2-es metró különösen lassan halad. A meghibásodások miatt ún. állomástávolságú közlekedésre álltak át és kézi vezetéssel, rádiós irányítással, lépésben haladnak a vonatok az Örs vezér tere és a Deák tér között. A Deák tér és a Déli pályaudvar között működik a rendszer. A kézi vezetést segítendő a BKV berendelt minden elérhető menetirányítót – írták.

A BKV emberei nem tudták megjavítani a rendszert

„A BKV-sok nem tudták megjavítani a rendszert, a Siemens emberei pedig hétvégén nem dolgoznak (ez nem dolguk, a BKV pedig nem kért a Siemenstől 7/24 ügyeleti szolgáltatást), ezért a hiba kijavításának ideje teljesen bizonytalan” – olvasható a bejegyzésben.

Ha nem sikerül hétfő hajnalig a problémát megoldani, akkor gáz lesz, mert az állomástávolságú közlekedést hétköznapokon nem lehet megvalósítani, csak hétvégén fér bele, mert csak kb. fele kapacitást lehet így közlekedtetni

– hívták fel rá a figyelmet a bejegyzésben.

 

Hallgatnak a  felelősök

Sem a BKK, sem a BKV nem közölt még semmit az ügyről, holott igencsak érinti az utazóközönséget. Ez elfogadhatatlan és megengedhetetlen. Vajon beadták már a vezetői pályázatokat? Vagy inkább a lemondást kellene helyette beadni?

 – tette fel a jogos kérdést a bejegyzésben a VEKE:

 

A biztonság az első

A VEKE bejegyzése szerint közlekedni ettől még lehet, csak korlátozásokkal. „A szolgáltatás alacsonyabb szintű, pont azért, mert a biztonság az első. De ettől még ez egy létező, engedélyezett (sőt kötelező!) és begyakorolt üzemmód, ami éppen azért létezik, mert mindig előfordulhatnak hibák” – zárták a bejegyzést.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/VEKE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.