Kiközösítették az iskolában a politikai hovatartozása miatt a Szombathelyi Fidelitas alelnökét

Nem csak a diákok, a tanárok is kinézték őt.

2024. 09. 02. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Zétény a nyár elején érettségizett egy szombathelyi gimnáziumban, tanulmányait pedig idén ősztől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja. A fiú egy videóban beszélt arról, milyen megaláztatásokon kellett keresztülmennie az elmúlt években, amiért vállalta politikai hovatartozását. Elmondta, hogy 2021-ben, 16 évesen csatlakozott a Fidelitashoz Szombathelyen, amikor még gimnazista volt. Ekkor kezdődött a 2022-es választási kampány, amelyben már ő is részt vett, illetve számos pártrendezvényen megjelent. Állítása szerint az első Facebook-posztjának megjelenése után azonban osztálytársai és tanárai megbélyegezték őt politikai hovatartozása miatt– írta meg a Vaol.

Egyedül az iskolapadban

Varga Zétény elmesélte, az iskolában kiközösítették, osztálytársai nem köszöntek neki, egyedül ült az iskolapadban. A videóban elmondja, a tanárok is megbélyegezték, ami az osztályzatain is meglátszott. 

Sajnos lehetett látni, hogy az osztályzatokat is ezek alapján kapom. Mondok egy példát. Kihívott a tanár a táblához, hogy kezdjük az ötösökkel, és akkor mondja, hogy Zétény, akkor te vagy az első. Ja bocsánat, nem! 40-ből 2 pont! Egyes!

– mondta el Zétény, majd hozzátette: „Láttam az osztálytársaim arcán, nagyon örültek ennek a negatív eredménynek, meg is tapsoltak, együtt örültek, hogy nekem ilyen eredményem született. És ez csak egy a sok közül.”

Üzent a fiataloknak is

Varga Zétény fontosnak tartja, hogy aki felvállalja politikai hovatartozását, viselje a negatívumokat is. Úgy véli, a Fidelitas és a Fidesz azért dolgozik, hogy együtt tegyenek Magyarországért és a jövőért. Varga Zétény a jövőben politikusként szeretné szolgálni hazáját, és hozzájárulni Magyarország fejlődéséhez.

Borítókép: Varga Zétény (Forrás: Facebook/Varga Zétény)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.