Kirekesztőnek tartja a keresztet a korábban Hitlert méltató DK-s polgármester

Az elmúlt időszakban parázs vita alakult ki a közéletben a Szabadság-szobor talapzatára tervezett kereszt ügyében. A témában most László Imre, Újbuda DK-s polgármestere is megszólalt, aki egy videóban kirekesztőnek nevezte a keresztet és a felállítása ellen ágált.

2024. 09. 03. 16:19
Kereszt Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabadság-emlékmű valamennyi magyaré. Nem lehet kirekesztő, nem lehet olyan szimbólum rajta, ami megváltoztatja a Szabadság-emlékműnek az eredeti jelentését.

– ezekkel a szavakkal mondott véleményt a Szabadság-szobor talapzatára tervezett keresztről a XI. kerület DK-s vezetője, László Imre. 

Ezek után a polgármester büszkén elmondta, hogy az ügyben konzultációt kezdeményeztek, amelyen alig hétezer ember vett részt, a válaszadók többsége pedig nem támogatja a kereszt felállítását a Citadellán. László Imre azonban azt elfelejtette elmondani, hogy 97 ezer kerületi választópolgár válaszra se méltatta az újbudai önkormányzat hangulatkeltő konzultációját. 

László Imre az elmúlt években számtalanszor verte ki a biztosítékot kijelentéseivel. Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt: a polgármester korábban Hitlert méltatta egy önkormányzati ülésen. A politikus még 2020-ban úgy fogalmazott:

Harminchatban vagy harminchétben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta

Az ülésen, amelyen László Imre szavai elhangzottak, a vita arról szólt, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park. Azonban a gyurcsányista politikusnak Nelson Mandela felismerésével is meggyűlt a baja. Szintén 2020-ban Josef Mengele náci háborús bűnössel keverte össze a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelát. A polgármester akkor a Heti TV reggeli műsorában magyarázkodott a Hitlert méltató kijelentése miatt.

Újbuda vezetője a televíziós műsorban úgy indokolta Hitler munkásságának méltatását, hogy azt mondta: a diktátorról elhangzott mondatai éppen azon a vitán hangoztak el, amikor arról döntöttek, hogy elnevezzenek-e utcát Josef Mengele német SS-tisztről, az auschwitzi haláltábor orvosáról. A műsorvezető visszakérdezésére a Gyurcsány-párti politikus azt mondta: nem Mengelére, hanem Nelson Mandelára gondolt. László Imre ezek után pedig még azt is kiemelte, hogy véleménye szerint a két név nagyon hasonlít egymásra. 

Ezek után László Imre jó ideig kerülte a véleménynyilvánítást politikai ügyekben, egészen mostanáig. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.