Körfűrésszel támadt a saját édesapjára, itt az ítélet

A férfi már régóta kegyetlenül bánt édesapjával.

Forrás: MTI2024. 09. 11. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt másodfokon életfogytiglannal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki körfűrésszel sebesítette meg apját – tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A támadó rendszeresen kábítószert fogyasztott, gyengébb fizikumú édesapját rendszeresen megalázta, pofozta, ököllel ütötte, és egyszer úgy mellbe rúgta, hogy az idős férfinek eltört a bordája. 2021. április 4-én a vádlott részegen ököllel, fanyéllel bántalmazta apját, nagy erővel megrúgta, megtaposta, majd elektromos körfűrésszel apja hátán 15 centiméter hosszú, mély sebet ejtett. 

A bántalmazás a sértett halálát okozhatta volna.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú ítéletével a vádlott élet elleni bűncselekményét emberölés kísérletének alapeseteként minősítette, és a vádlottra kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztésnél úgy rendelkezett, hogy 25 év elteltével feltételes szabadságra bocsátható. Egyebekben az elsőfokú ügydöntő határozatot helybenhagyta – közölte az ügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.