Leégett a Miskolci Barlangfürdő, de a város továbbra is várja a turistákat

Lillafüred, borturizmus és gasztronómia – ezekkel is várja a látogatókat Miskolc.

2024. 09. 11. 11:15
HZ1_9799
20240516 miskolc erdei kisvasut vegallomasa vegallomas nevu michlen csillagos etterem eheto erdo novenyek menuje havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Barlangfürdőt sújtó tűzeset jelentős sokk volt a helyi lakosoknak és a turisztikai szakembereknek egyaránt. A fürdő nemcsak egyedülálló turisztikai látványosságként, hanem számos helyi munkahely biztosítójaként is fontos szerepet játszott. Az intézmény természeti különlegessége – az egyedi ökoszisztéma és a barlang különleges adottságai – miatt a pusztulás különösen szomorú eseményként érintette a várost. 

Ennek ellenére a Bükki Kör sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy Miskolc gazdag turisztikai kínálata továbbra is vonzó célponttá teszi a várost a látogatók számára. Az egyesület szerint a város vendégforgalma nem fog jelentősen visszaesni, mivel Miskolc számos más vonzó programot és látványosságot kínál. 

– A fürdő újjáépítésének ideje alatt Miskolc számos más, kiemelkedő attrakcióval várja a turistákat. A város belvárosa például pezsgő borturisztikai életet él az Avasi Pincekörzetben, és a felújított Avasi kilátó csodálatos panorámát nyújt a látogatóknak. Emellett a Pannon-tenger Múzeum és a Miskolci Galéria is érdekes programokat kínál az érdeklődők számára, míg a Miskolci Nemzeti Színház, Magyarország első kőszínháza, továbbra is nívós előadásokkal várja a közönséget. 

Lillafüred is a vonzó célpont marad, amelyet sokan Magyarország legromantikusabb helyének tartanak. A Palotaszálló, a Hámori-tó és a környező barlangok (például a Szent István- és az Anna-barlang) továbbra is számos kalandot és látványosságot nyújtanak. A térségben a Zsófia-kilátó és a Lillafüredi Libegő is népszerű a turisták körében. 

A város gasztronómiai kínálata sem elhanyagolható: a helyi alapanyagokra építő éttermek és a Bükki Kör által szervezett „ehető erdő” programok egyedi élményeket biztosítanak a látogatóknak – olvasható a sajtóközleményben. 

A térség borturizmusa és a környező kirándulóhelyek, mint a Bükki Csillagda, az Edelényi Kastélysziget és az Aggteleki cseppkőbarlang további vonzerőt jelentenek. 

A város turizmusért felelős szervezetei egyhangúlag támogatják a Barlangfürdő újjáépítését, és bíznak benne, hogy a létesítmény hamarosan újra megnyithatja kapuit még magasabb színvonalú szolgáltatásokkal.

Borítókép: Erdei kisvasút Miskolcon (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.