Magyar Péter a hazájukért dolgozó tanácsadókat akart, ezért külföldieket vett fel

Több esetben nem a magyar jelentkezők mellett döntöttek.

2024. 09. 26. 12:49
Európai Parlament Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Björn, Antonio, Francesco. Nem valamely tetszőlegesen kiválasztott Netflix-sorozat főszereplőiről van szó, hanem a tiszás EP-képviselők újonnan felvett brüsszeli tanácsadóiról – írta Dömötör Csaba a közösségi oldalán.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a Tisza Párt kiírt egy pályázatot az EP-képviselői tanácsadói állásokra, de több esetben nem magyar jelentkezők mellett döntöttek, hanem külföldi tanácsadók mellett.

Azt a forgatókönyvet zárjuk ki, hogy egy 30 százalékos párt nem talál Magyarországon nyelveket beszélő fiatalokat egy sokak számára izgalmas brüsszeli munkára. Itt biztosan másról van szó.

– hangsúlyozta a Fidesz európai parlamenti képviselője.

– Ha megnézzük a most felvett külföldi tanácsadók eddigi életútjait, közelebb kerülhetünk a valódi okokhoz. Olyan embereket találunk köztük, akik korábban a liberális Renew-frakcióban dolgoztak. 

Annál a frakciónál, amely a Momentum segítségével a Magyarország elleni politikai hadjárat egyik fő hangadója volt

– mutatott rá Dömötör Csaba. Hozzátette: olyan tanácsadó is akad, aki civilnek mondott hálózatoknál dolgozott, amelyek szintén agresszív szólamai voltak a Magyarország elleni kórusnak.

Magyar Péter – aki szeptember végén még mindig adós az első brüsszeli munkanapjával – pár hete így reklámozta a tanácsadói pályázatot: „Olyan kollégák jelentkezését várjuk, akik képesek hazájuk érdekében a legtöbbet kihozni magukból” – ismertette az európai parlamenti képviselő.

Azóta megtalálták és fel is vették őket. Már csak az a kérdés, hogy hol a hazájuk, és kik a valódi főnökeik.

– írta Dömötör Csaba.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.