Magyar Péter hazug narratíváját építgette az ATV, csúnyán beégették magukat

Visszafelé sült el a próbálkozás.

2024. 09. 17. 7:07
Magyar Péter. Forrás: Facebook Fotó: Facebook Magyar Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter narratíváját próbálta erősíteni az ATV Heti Napló című műsorának a riportere, amikor az árvízi helyzet kapcsán arról kérdezett egy védekezésben részt vevő férfit, hogy mikor érkeznek a szakemberek segíteni, amire az illető azt felelte, hogy 

nem kell ide szakember, mert a helyiek jobban tudják, hogyan kell kivédeni az árhullámot.

A férfi egyébként egy következő kérdésre elmondta, hogy jönnek majd a tűzoltók és a katasztrófavédelem is. A riportot készítő ATV-s munkatárs ezután zavartan visszaadta a szót a stúdiónak:

Ahogy arról lapunk beszámolt, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese a minap a Tisza Párt elnökének üzenve jelezte, hogy a rémhírterjesztés nem segíti a védekezést, a gátakon védekezni kell, nem politizálni. 

Magyar Péter még vasárnap kezdte el építgetni azt a hazug narratívát, mely szerint a kormány és az állam magára hagyja az árvíz ellen védekezőket. Korábban Brüsszel felé ő maga is azt jelezte egyébként, hogy az apparátus felkészült az árhullámra, majd amikor önös politikai érdeke úgy kívánta, ennek az ellenkezőjét kezdte terjeszteni. 

Rétvári még aznap helyre is tette Magyart. Ismertette, hogy minden védvonalon ott vannak a katasztrófavédelem és a vízügy emberei, akiket a települések polgármesterei is bármikor elérhetnek.

Borítókép: Magyar Péter az árvízi védekezésben (Forrás: Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.